Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin 24 Aralık 2017 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kongresi’nde Genel Başkanlık görevi el değiştirdi. Partinin Genel Başkanlık görevini önümüzdeki üç yıl boyunca Faruk Arslandok yürütecek.
Çoğulcu Demokrasi Partisi Ankara İl Merkezi’nde gerçekleştirilen 1. Olağan Genel Kongre’de oy veren 21 delegeden 21’inin de oyunu alan Faruk Arslandok böylece ÇDP Genel Başkanlık koltuğuna oturan 3. isim oldu. Sonuçların zapta geçmesinden sonra söz alarak kısa bir teşekkür konuşması yapan Faruk Arslandok kendinden önce görev yapan başkanlara teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:
“Arkadaşlar,
Genel Kongremizi yaptık, beni genel başkanlığa seçtiniz, hepinize teşekkür ediyor, sonuçların partimize ve halkımıza yararlı olmasını diliyorum. Ayrıca bu dönem beraber çalışacağımız Parti Meclisi Üyeliğine ve Disiplin Kurulu Üyeliğine seçilen arkadaşlarımızı da tebrik ediyor, başarılar diliyorum.
Tabii bu görevi kendisinden devraldığım Genel Başkanımız sayın Mustafa Saadet’e ve Kurucu Genel Başkanımız sayın Kenan Kaplan’a da bugüne kadar gösterdikleri özverili çalışmalar çok teşekkür ediyorum.
Her ikisi de içinde bulundukları organizasyonlara, halklarını ilgilendiren davaya maddi ve manevi olarak destek vermekten hiç bir zaman geri kalmamışlardır. Yani tabiri caizse her zaman gövdelerini taşın altına koymuşlardır. Her ikisine de şükranlarımı sunuyorum.
Çoğulcu Demokrasi Partisi her ne kadar henüz halkımızın geneli tarafından çok aktif ve gönüllü bir şekilde desteklenmese de biz onun yarattığı etkinin ne kadar büyük olduğunu biliyoruz. Buna 2015 seçimlerinde sahada bizzat şahit olduk. ÇDP o seçimlere dokuz bağımsız adayla girmişti. Bu bağımsız adayların bir kısmı burada yok ama bir kısmı şu anda burada; hepsi de üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirmişlerdir. Bütün imkansızlıklara rağmen Çerkesleri görünür kılma, Çerkesleri siyaset ile ilişkilendirme konusunda çok ciddi bir misyon icra etmişlerdir.
Zaman zaman çok yakınımızda olan insanların bile bu etkilerin farkında olmadığını görüyoruz. Ama bu etkinin çok görünür olduğu yerler var; mesela bu yerlerden birisi Kayseri Bölgesidir. Burası aslında Çerkesler için bir labaratuvardır. Çok uzun yıllardır hiç bir siyasi partinin Çerkes aday göstermediği o bölgede, ÇDP adayının Çerkes kimliğiyle ortaya çıkması ve iktidar partisine oy kaybettirmesinden sonra ancak o parti bir Çerkesi milletvekili adayı olarak göstermiş ve seçilmesi kesin olan bir sıraya koymuştur.
Yine bugünlerde Çerkeslerle külliyede yapılacak bir toplantının ön çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu toplantı tabii ki 2019 seçimleriyle ilgilidir, tabii ki Cumhurbaşkanının oya ihtiyacı vardır ve önemli bir sebebi budur ama Çerkezlerin bir oy potansiyeli olduğu, ciddi bir siyasallaşma eğilimi içinde oldukları da fark edilen ve o makamı harekete geçiren diğer bir gerçektir ki, bu potansiyeli görünür kılan da Çoğulcu Demokrasi Partisi’dir. Ha, buna sahiplenip “bu etkiyi tek başına Çoğulcu Demokrasi Partisi yapmıştır, etmiştir” demiyoruz ama ÇDP’nin oluşturduğu etki de görmezden gelinecek gibi değildir.
Yine örnek olsun diye söylüyorum; gündemdeki taleplerin en önemlisi, yani birinci sıraya konulan talep Çerkesçe televizyondur. Yirmidört saat Çerkesce yayın yapan televizyon konusu aslında Kenan Bey, Murat Bey’in, Erol Bey’in birlikte başlattıkları Çerkes Hakları İnisiyatifi’nin ortaya koyduğu bir taleptir ve bugüne kadar da ısrarla arkasında durulmuştur.
Yani bir şey bir noktaya geliyorsa kendiliğinden gelmiyor, mutlaka bunların bir başlangıç noktası vardır ve buna sebep olanların payının da unutulmaması gerekir.
Bizim camia siyaset konusunda son derece acemidir ve doğrusu siyaseti de pek bilmemektedir. Bunu derken siyaseti biz çok biliyoruz, siyasetin bütün labirentlerine girip çıktık gibi bir iddiada da bulunmuyoruz ama siyasi mekanizmayı en iyi kavrayanlar bizler olmalıyız ki bu siyasi partiyi kurduk. Yani biz, mesela bir televizyon kanalı talebi için TRT Genel Müdürünü ziyaret etmedik. Niçin oraya gitmiyoruz? Çünkü bu talebi karşılamak TRT Genel Müdürünün insiyatifinde olan birşey değildir, bunu biliyoruz da onun için gitmiyoruz. Çünkü doğru adres siyasi platformdur. Çünkü bu siyasetin konusudur. Eğer, Çerkesler Çerkesce yayın yapan bir televizyona sahip olacaklarsa bu siyasi olarak görünür hale geçtikleri için olacaktır.
Saygıdeğer arkadaşlar,
Çoğulcu Demokrasi Partisi olarak gelecekte olabildiğince daha çok insana ulaşmamız ve hitap etmemiz lazım. Daha fazla taraftar toplamamız, daha fazla üyeye sahip olmamız lazım. Bu yöndeki faaliyetleri de Çerkes toplumunun siyasete direndiğini, kendi içinde birtakım sorunlar olduğunu bilerek yürütmemiz lazım. Biraz önce bir kardeşimizin de dikkat çektiği gibi bunun bir takım kişisel çekişmelere neden olacağını falan bilerek olabildiğince bu tür sürtüşmelerden uzak bir yol izlememiz lazım. Gelecekte daha çok insanı, daha çok kitleyi Çoğulcu Demokrasi Partisi’ni destekler hale getirebiliriz inşallah; umudumuz budur.
Dostlarım,
Hepiniz uzaklardan geldiniz ve akşamın bu saatinde geldiğiniz yerlere dönmek üzere yollara çıkacaksınız. Ben lafı çok uzatıp değerli zamanlarınızı daha fazla almak istemiyorum.
Bir kez daha hepinize teşekkür ediyor, sonuçların hayırlı olmasını diliyor, hepiniz saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
FARUK ARSLANDOK KİMDİR?
1960 yılında Sivas’ın Gürün İlçesi’ne bağlı Maraşlı Köyü’nde doğdu. Adigelerin Kabardey boyuna mensup Şogen ailesindendir.
İlkokula Kayseri’nin Pınarbaşı İlçesi’nde Karaçay İlkokulu’nda başlamış ve Kayseri’de Mimarsinan İlkokulu’nda tamamlamıştır. Kayseri Kadı Burhaneddin Ortaokulu ve Sümer Lisesi’nden mezun olduktan sonra üniversite eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde tamamlamıştır.
İş hayatına 1977 yılında üniversite hayatıyla eş zamanlı olarak başlamıştır.
Askerlik sonrasında, bilahare Türkiye Halk Bankası’yla birleşmiş olan Pamukbank’ın sınavını kazanarak Müfettiş Yardımcısı olarak bu bankada göreve başlamış, sırasıyla müfettiş, yönetici müfettiş, Genel Müdürlük’te Servis Yöneticiliği, Bölüm Yöneticiliği görevlerinde bulunmuştur. 2004 yılında Pamukbank’ın Türk Halk Bankasıyla birleşmesinden sonra da Halk Bankası’nda 5 yıl süreyle şube yöneticiliği yapmıştır. 2009 yılı sonunda emekli olarak bankacılık kariyerini sonlandırmıştır.
Arslandok 2002-2007 yılları arasında İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevi yapmıştır.
2012 yılından itibaren Çerkes Hakları İnisiyatifi’nin istişare Kurulu üyeliğinde bulunan Arslandok, 15.08 2014 tarihinde kurulan Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin kurucuları arasında yer almıştır.
5 Haziran 2015 seçimleri öncesinde partisinden istifa ederek ÇDP’nin desteklediği dokuz bağımsız adaydan biri olan Arslandok Ankara 2. Bölgeden milletvekilliği yarışına girmiştir.
Seçim sürecinin tamamlanmasından sonra tekrar partisine dönen Faruk Arslandok 24 Aralık 2017 tarihinde yapılan 1. Olağan Genel Kongre’de Çoğulcu Demokrasi Partisi Genel Başkanlığına seçilmiştir.
447
Tebrik ediyorum Genel Başkanımızı.Türkiye Çerkesleri olarak varlığımızı sürdürmek istiyorsak siyasi parti ile devam etmeliyiz.
Sayın Başkanımıza yeni görevinde başarılar dilerim Allah utandırmasın.Gectigimiz dönemde görevlerini özverili bir şekilde yürüten Sayın Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder saygılar sunarım Şopsew Şotxej